Logo Fysio Soestdijk

Specialisaties

Een breed aanbod aan behandelingen

Met 13 fysiotherapeuten, ondersteund door 4 administratief medewerkers, hebben wij alle specialisaties op het gebied van de fysiotherapie in huis. Wij kijken verder dan alleen lichamelijke klachten, soms is een aanpassing van leefstijl of het aanpassen of gebruiken van eenvoudige hulpmiddelen namelijk ook een flinke stap voorwaarts.

Bij artrose wordt het kraakbeen dunner. De botten kunnen daardoor niet makkelijk meer langs elkaar bewegen, dit veroorzaakt pijn en stijfheid in het gewricht. Artrose kan niet meer genezen, maar er zijn behandelingen mogelijk die de klachten verminderen. Deze behandelingen gaan stapsgewijs, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Lees meer over Artrose heup knie

Een manueel therapeut gebruikt speciale technieken die helpen bij klachten die te maken hebben met de wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen. Voorbeelden: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugklachten (zowel in de lage rug als ter hoogte van borst en ribben), tennisarm en kaakklachten.

Lees meer over Manuele therapie

Een bedrijfsfysiotherapeut (of arbeidsfysiotherapeut) helpt bij klachten die het gevolg zijn van uw werk of klachten die uw werk beperken. Bedrijfsfysiotherapie gaat verder dan alleen behandelen, ook advies over de werkplek, de werkhouding en de taken die worden uitgevoerd, worden kritisch bekeken.

Lees meer over Bedrijfsfysiotherapie

Een mimetherapeut helpt u in een beperkt aantal behandelingen meer controle te krijgen over een aangezichtsverlamming, door middel van oefeningen en massagetechnieken.

Lees meer over Mimetherapie

Fysiotherapie bij bekkenproblematiek richt zich op het trainen en verbeteren van de spieren van het bekken. Bekkenproblematiek zijn klachten rond het bekken, de bekkenbodem, de buik en/of de lage rug.

Lees meer over Fysiotherapie bij bekkenproblematiek

Myofasciale triggerpoints zijn kleine ‘knopen’ in de spieren die kunnen ontstaan door een plotselinge beweging of langdurige belasting. Het gevolg: pijn, stijfheid, minder spierkracht of beperking van bewegingen. Fysiotherapie kan deze knopen verhelpen en voorkomen.

Lees meer over Myofasciale triggerpoints

Core Stability zorgt met oefeningen voor dieper gelegen buik- en rugspieren voor een krachtige en stabiele lichaamshouding die u niet alleen voordeel oplevert bij het sporten, maar ook in uw dagelijkse bezigheden.

Lees meer over Core Stability (Pilates)

Oedeem fysiotherapie helpt u met klachten als gevolg van abnormale vochtophoping (oedeem), bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte als kanker, littekens, bestraling of het plaatsen van een nieuwe knie of heup. De therapeut voert het opgehoopte vocht af met massages en oefeningen en voorkomt daarna met tapen, bandages of therapeutische kousen dat het vocht zich opnieuw ophoopt.

Lees meer over Oedeemfysiotherapie

Sinds enkele maanden wordt er bij Fysiotherapie Soestdijk gewerkt met een Deep Oscillation. Deep Oscillation produceert elektrostatische impulsen waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma kan deze trilling verstoord worden. De Deep Oscillation zorgt ervoor dat de cel statisch geladen wordt. Dit wordt elektrisch opgewekt met een wisselende + en – (aantrekken en afstoten), waardoor de cellen in de juiste trilling terug worden gebracht. Op deze manier herstelt de cel sneller. Deep Oscillation wordt toegepast als middel binnen het totale behandelplan.

Inmiddels hebben we goede resultaten met het werken hiermee binnen de oedeem therapie, littekenbehandeling en verschillende orthopedische klachten zoals een tenniselleboog of een stijve schouder. Binnen de praktijk zijn er meerdere collega’s die de Deep Oscillation behandeling toepassen binnen het behandelplan.

Lees meer over Deep Oscillation

Een orofaciaal fysiotherapeut – of kaakfysiotherapeut – helpt u met problemen met spieren en gewrichten in uw hoofd, hals en kaak. Gewoontes die voor klachten zorgen, worden afgeleerd en u kunt na een aantal behandelingen zelf oefeningen en ontspannende massages uitvoeren.

Lees meer over Orofaciale Fysiotherapie

Een psychosomatisch fysiotherapeut helpt u met lichamelijke klachten als gevolg van stress, spanning, sombere gevoelens of onverklaarbare oorzaken. Eerst in kaart brengen welke factoren de klachten zouden kunnen veroorzaken, daarna leren hoe u de balans weer kunt herstellen.

Lees meer over Psychomatische Fysiotherapie

Dry Needling is een behandelmethode waarbij met ‘droge’ naalden op een bepaalde manier in uw spier wordt geprikt, waardoor die snel en langdurig ontspannen raakt. Een mogelijke oplossing voor klachten als stijfheid of tintelingen, anders bewegen om pijn te voorkomen of bepaalde bewegingen niet (meer) kunnen maken.

Lees meer over Dry Needling

Lichamelijke beperkingen hebben nare gevolgen voor jouw dagelijkse bezigheden. Het maakt je afhankelijker. Misschien zorgt het er zelfs voor dat jij je werk niet meer naar behoren kunt uitvoeren. De beperkingen die je hebt kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Door een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval of misschien wel na een operatie. We pakken jouw lichamelijk problemen aan door middel van revalidatie.

Lees meer over Revalidatie

Duizeligheid en tinnitus (oorsuizingen) hebben zowel fysiek als mentaal een flinke invloed op uw dagelijks leven. Fysiotherapie kan u helpen met het verminderen van en omgaan met deze specifieke klachten.

Lees meer over Duizeligheid & Tinnitus

Fysiotraining is simpel gezegd sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Na een uitgebreide gezondheidstest in een rustige omgeving oefeningen en trainingen doen, die u fit en gezond houden.

Lees meer over Fysiotraining

Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor mensen op hoge leeftijd. Met oefeningen, adviezen en het verbeteren van alledaagse handelingen probeert de therapeut uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk goed te houden.

Lees meer over Geriatriefysiotherapie

Heeft u thuis een besmetting met het coronavirus doorgemaakt en ervaart u hier nog fysieke klachten van? Of heeft u i.v.m. een corona-infectie in het ziekenhuis gelegen en hierdoor lange tijd inactief geweest? Een besmetting met het coronavirus kan een forse impact hebben op uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om zo spoedig mogelijk te starten met fysiotherapie na een ziekenhuisopname, maar ook als u thuis langdurig inactief bent geweest. Fysiotherapie is de belangrijkste factor om de fysieke klachten te verminderen. Daarnaast kunnen er ook mentale klachten opspelen welke we in de behandeling kunnen bespreken.

Lees meer over Revalidatie na Corona

Een hart- en longfysiotherapeut helpt bij klachten die te maken hebben met het hart, bloedvaten of luchtwegen, bijvoorbeeld na een hartinfarct, dotteren of een bypass-operatie. De behandeling bestaat uit ademhalingstechnieken en oefeningen en trainingen waarmee u verantwoord leert bewegen.

Lees meer over Hart- en Longrevalidatie

Traumatologie of ’traumafysiotherapie’ helpt u na een botbreuk, onder andere met looptechnieken, advies over het gebruik van krukken of andere hulpmiddelen en andere oefeningen.

Lees meer over Traumatologie

De kinderfysiotherapeut helpt kinderen tot 18 jaar die problemen hebben met motorische vaardigheden of een achterstand in hun bewegingsontwikkeling. Met handige tips en leuke oefeningen wordt bewegen weer makkelijker. En dus wordt spelen en sporten ook weer leuker.

Lees meer over Kinderfysiotherapie

Kinder manuele therapie is meer dan ‘gewone’ manuele therapie in het klein. De verhoudingen van een kinderlichaam zijn anders en kinderen en jongeren gaan vaak anders met klachten om dan volwassenen. Hoewel de behandeling vaak wat subtieler is, is het resultaat hetzelfde: minder last van hoofdpijn of klachten in de nek, rug, wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen.

Lees meer over Kinder Manuele Therapie

4xT is een methode die staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Deze methode kan u helpen bij klachten die erger worden naarmate u meer beweegt. Dat kunnen rugklachten, knieklachten, nek/schouderklachten, een tennisarm of een carpaaltunnelsyndroom zijn. De 4xT Methode is niet altijd pijnloos maar levert wel snel effect op.

Lees meer over 4 x T

Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. De schouder is een complex onderdeel van ons lichaam; doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Mensen met schouderpijn ervaren naast pijn ook vaak vervelende beperkingen. Zo gaat het bewegen minder makkelijk, waardoor activiteiten in het dagelijks leven, sporten, werken en slapen niet meer goed lukken.

Praktijken die aangesloten zijn bij het Schoudernetwerk Gooi en Eemlanden zijn gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten.

Lees meer over Lid Schoudernetwerk Gooi en Eemland

Manuele lymfedrainage helpt met klachten als gevolg van abnormale vochtophoping (oedeem), bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte als kanker, littekens, bestraling of het plaatsen van een nieuwe knie of heup. De therapeut voert het opgehoopte vocht af met massages en oefeningen en voorkomt daarna met tapen, bandages of therapeutische kousen dat het vocht zich opnieuw ophoopt.

Lees meer over Manuele Lymfedrainage

Ben je zwanger, pas bevallen of heb je nog steeds klachten vanaf zwangerschap, bevalling of kraamtijd? Of heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen of de stuit? Als de bekkenbanden te zwaar belast worden kan dit pijn rond de bekkengewrichten geven die weken of soms wel jaren aan kan houden. 

Lees meer over Stuitklachten (Coccygodynie)

Favicon Fysio Soestdijk