Logo Fysio Soestdijk

Specialisaties

Een breed aanbod aan behandelmogelijkheden

Voor al uw klachten kunt u bij Fysiotherapie Soestdijk terecht. Met ons team fysiotherapeuten bieden wij (bijna) alle fysio specialisaties aan.

Artrose in heup of knie

Artrose kan niet genezen. Wel zijn er behandelingen mogelijk die de klachten verminderen.

Lees meer over Artrose heup knie

Onze bedrijfstherapeut Jarvin Vos kijkt kritisch naar en geeft advies over de inrichting van de werkplek en de werkhouding in verhouding tot de taken die uitgevoerd worden. 

Lees meer over Bedrijfsfysiotherapie

Therapeuten Annelies Achterkamp en Jellyn Dorrestijn zorgen met oefeningen voor dieper gelegen buik- en rugspieren voor een krachtige en stabiele lichaamshouding die u niet alleen voordeel oplevert bij het sporten, maar ook in uw dagelijkse bezigheden.

Lees meer over Core Stability (Pilates)

Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling. Bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Een trauma kan deze trilling verstoren. Deep Oscillation produceert elektrostatische impulsen waardoor trillingen ontstaan op celniveau. Trillingen welke stilstaand weefsel in beweging brengt en de cel in juiste trilling terug. Deep Oscillation wordt toegepast als middel binnen het totale behandelplan bijvoorbeeld bij oedeemtherapie, littekenbehandeling en verschillende orthopedische klachten zoals tennisellenboog of een stijve schouder. 

Lees meer over Deep Oscillation

Dry Needling is een behandelmethode om spieren snel en langdurig te ontspannen. De therapeut doet dit door ‘droge’ naalden in de spier te prikken. Deze behandeling is een mogelijke oplossing voor klachten als stijfheid of tintelingen. Het helpt om anders te bewegen om pijn te voorkomen of bepaalde bewegingen niet (meer) te kunnen maken. 

Lees meer over Dry Needling

Duizeligheid en tinnitus (oorsuizingen) hebben zowel fysiek als mentaal een grote invloed op uw dagelijks leven. Fysiotherapie kan u helpen met het verminderen van en omgaan met deze klachten.

Lees meer over Duizeligheid & Tinnitus

Ben je zwanger, pas bevallen of heb je nog steeds klachten vanaf zwangerschap, bevalling of kraamtijd? Of heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen of de stuit? Als de bekkenbanden te zwaar belast worden kan dit pijn rond de bekkengewrichten geven die weken of soms wel jaren aan kan houden. In dat geval kan therapie helpen.

Annelies Achterkamp richt zich met haar therapie op het trainen van en verbeteren van de spieren van het bekken. Hiermee worden klachten rondom het bekken, de bekkenbodem, buik en lage rug verminderd.

Lees meer over bekkenproblematiek

Fysiotraining is simpel gezegd sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Na een uitgebreide gezondheidstest in een rustige omgeving oefeningen en trainingen doen, die u fit en gezond houden.

Lees meer over Fysiotraining

Geriatriefysiotherapeuten Arianne Schimmel en Gerda de Vries zijn gespecialiseerd in zorg voor mensen op hoge leeftijd. Met oefeningen, adviezen en het verbeteren van alledaagse handelingen proberen de therapeuten uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk goed te houden.

Lees meer over Geriatriefysiotherapie

Een hart- en longfysiotherapeut helpt bij klachten die te maken hebben met het hart, bloedvaten of luchtwegen. Klachten die bijvoorbeeld kunnen ontstaan na een hartinfarct, dotteren of een bypass-operatie. 

Lees meer over Hart- en Longrevalidatie

Kinderfysiotherapeut Michiel Rood helpt kinderen tot 18 jaar die problemen hebben met motorische vaardigheden of een achterstand in hun bewegingsontwikkeling. 

Met zijn handige tips en leuke oefeningen kunnen kinderen beter bewegen ‘en dat maakt spelen en sporten voor hen ook weer leuk.

Lees meer over Kinderfysiotherapie

Kinder manuele therapie is meer dan ‘gewone’ manuele therapie in het klein. De verhoudingen van een kinderlichaam zijn anders en kinderen en jongeren gaan vaak anders met klachten om dan volwassenen. Hoewel de behandeling vaak wat subtieler is, is het resultaat hetzelfde: minder last van hoofdpijn of klachten in de nek, rug, wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen.

Lees meer over Kinder Manuele Therapie

Een manueel therapeut gebruikt speciale technieken die helpen bij klachten die te maken hebben met de wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen. Voorbeelden: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugklachten (zowel in de lage rug als ter hoogte van borst en ribben), tennisarm en kaakklachten.

Lees meer over Manuele therapie

Manuele lymfedrainage helpt met klachten als gevolg van abnormale vochtophoping (oedeem), bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte als kanker, littekens, bestraling of het plaatsen van een nieuwe knie of heup. De therapeut voert het opgehoopte vocht af met massages en oefeningen en voorkomt daarna met tapen, bandages of therapeutische kousen dat het vocht zich opnieuw ophoopt.

Lees meer over Manuele Lymfedrainage

Mimetherapeute Hannie van Veggel helpt u, door oefeningen en massagetechnieken, meer controle te krijgen over een aangezichtsverlamming.

Lees meer over Mimetherapie

Myofasciale triggerpoints zijn kleine ‘knopen’ in de spieren die kunnen ontstaan door een plotselinge beweging of langdurige belasting. Het gevolg: pijn, stijfheid, minder spierkracht of beperking van bewegingen. Fysiotherapie kan deze knopen verhelpen en voorkomen.

Lees meer over Myofasciale triggerpoints

Oedeem therapie/Manuele lymfedrainage helpt u met klachten als gevolg van abnormale vochtophoging. Dit kan ontstaan zijn door bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, een ziekte zoals kanker, littekens, bestraling of het plaatsen van een nieuwe heup. De therapeut voert met massage en oefeningen het opgehoopte vocht af. Daarna wordt met tapen, bandages of therapeutische kousen geprobeerd het opnieuw ophopen van vocht te voorkomen. 

Lees meer over Oedeemfysiotherapie

Een orofaciaal fysiotherapeut – of kaakfysiotherapeut – helpt u met problemen met spieren en gewrichten in uw hoofd, hals en kaak.

Samen met therapeut Hannie van Veggel leert u verkeerde gewoontes af die voor klachten zorgen. Na een aantal behandelingen kunt u zelf oefeningen en ontspannende massages uitvoeren om klachten te verminderen of te voorkomen. 

Lees meer over Orofaciale Fysiotherapie

Onze psychotherapeut Bas van Baaden helpt u met lichamelijke klachten als gevolg van stress, spanning, sombere gevoelens of onverklaarbare oorzaken. 

Eerst praat u samen met Bas over de mogelijk(e) oorzaak/oorzaken van uw klachten. Daarna stelt de therapeut een plan op om met oefeningen de balans tussen geest en lichaam te herstellen.

Lees meer over Psychomatische Fysiotherapie

Lichamelijke beperkingen kunnen nare gevolgen hebben voor uw dagelijkse bezigheden. Het maakt u afhankelijk van anderen en/of hulpmiddelen. En misschien zorgt het ervoor dat u uw werk niet meer kunt uitvoeren. 

De beperkingen kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan: ziekte, aangeboren, een ongeluk of een operatie. Soms tijdelijk, maar vaak ook langdurig of belemmeren u elke dag. 

Samen met de therapeut gaat u aan de slag om actief te werken aan uw herstel. 

Lees meer over Revalidatie

Heeft u thuis een besmetting met het coronavirus doorgemaakt en ervaart u hier nog fysieke klachten van? Of heeft u i.v.m. een corona-infectie in het ziekenhuis gelegen en hierdoor lange tijd inactief geweest? Een besmetting met het coronavirus kan een grote impact hebben op uw gezondheid. Daarom is het belangrijk, na een ziekenhuisopname of langdurig thuis niet actief kunnen zijn, zo spoedig mogelijk te starten met fysiotherapie. Onze behandeling vermindert niet alleen lichamelijke klachten, samen met de therapeut kunt u ook mentale klachten bespreken.

Lees meer over Revalidatie na Corona

Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. De schouder is een complex onderdeel van ons lichaam; doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Mensen met schouderpijn ervaren naast pijn ook vaak vervelende beperkingen. Zo gaat het bewegen minder makkelijk, waardoor activiteiten in het dagelijks leven, sporten, werken en slapen niet meer goed lukken.

Praktijken die aangesloten zijn bij het Schoudernetwerk Gooi en Eemlanden zijn gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten.

Lees meer over schouder

Meer informatie over dit specialisme volgt spoedig.

Traumatologie of ‘traumafysiotherapie’ helpt u na een botbreuk te herstellen door oefeningen. De therapeut adviseert u over looptechnieken en het gebruik van krukken of andere hulpmiddelen. 

Lees meer over Traumatologie

4xT is een methode die staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Deze methode kan u helpen bij klachten die erger worden naarmate u meer beweegt. Dat kunnen rugklachten, knieklachten, nek/schouderklachten, een tennisarm of een carpaaltunnelsyndroom zijn. De 4xT Methode is niet altijd pijnloos maar levert wel snel effect op.

Lees meer over 4 x T

Contactgegevens

Openingstijden

Onze praktijk is telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak aan huis

Favicon Fysio Soestdijk